Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RÁKBETEGSÉG ÉS A CUKOR

A cukor kártékony következményei azonban nem állnak meg
a cukorbetegségnél, metabolikus szindrómánál, hiper- és  
hipoglikémiánál, refluxbetegségnél és keringési betegségek-
nél. A cukor és a rákbetegség halálos ölelésben kapcsolód- 
nak össze, az onkológusok azonban gyakran elmulasztják
annak megakadályozását, hogy betegeik rákjukat édességek-
kel táplálják. 
 

Az irányadó orvosi közösség ragaszkodik ahhoz az elképzelés-

hez, hogy bizonyos fajta ételek és a rákbetegség megnöveke-

dett kockázata közti összefüggés "gyenge" vagy "elhanyagol-

ható" jelentőségű. Úgy gondolják, hogy a "bizonyos ételek és a

rák közt összefüggést kimutató kutatásoknak nincs érvényes

orvostudományi alapja". Ilyen felszínes hozzáállással az orvos-

tudományi sajtóban is találkozhatunk - a tudományos megala-

pozottság hiányzik mögüle.

Egyre több kutatóorvos és sok alternatív gyógyító tudja, hogy a

rák kezelésének leglogikusabb, leghatékonyabb, legbiztonságo-

sabb, szükséges és nem drága módja a daganatok és rákos

sejtek tápanyagellátáának beszüntetése, kiéheztetése a glükóz

(szőlőcukor) megvonásával. A tumorok szelektív éheztetésének

terápiás útja az étrend átalakítása (ketogén diéta) az egyik alap-

terápia, ami szükséges ahhoz, hogy a rákbetegek megnyerjék

a rákkal vívott csatát.

A Utah állambeli Huntsman Rákintézet kutatói az elsők között

voltak, akik felfedezték, hogy a cukor "táplálja" a daganatokat.

A Proceedings of the National Academy of Sciences folyóirat-

ban közölt kutatás szrint "már 1923 óta tudjuk, hogy a tumor-

sejtek sokkal több glükózt használnak fel a normál sejteknél.

Kutatásunk segít megmutatni, hogyan megy végbe ez a folya-

mat, és hogyan lehetne azt, megállítani, hogy kontrolláljuk a

tumor növekedését." mondja Don Ayer (PhD), a Utah Egye-

tem Onkológiai Tudományok tanszékének professzora.

amikor a ráksejtek nem jutnak hozzá glükózhoz - egy metabo-

likus és szignál körfolyamatot indít be, mely a rákos sejtek

pusztulásához vezet a reaktív oxigéngyökök mérgező felhal-

mozódásának következményeként. 

A finomított cukor és a rák közötti kapcsolat szoros, a cukor

nemcsak kiváltó ok, hanem táplálja is a már kialakult ráksejte-

ket. 

 

A rák visszaszorítása/késleltetése/lassítása/elpusztítása

A szénhidrát a három makronutriens egyike - a másik kettő a

zsír és a fehérje. A szénhidrátok lehetnek egyszerűek vagy

összetettek. Az egyszerű szénhidrátok közé tartoznak az élel-

miszerekben természetesen megtalálható cukrok, pl. a gyü-

mölcsökben,gyümölcslevekben, szénsavas üdítőkben, bizo-

nyos zöldségfélékben, fehér kenyérben, fehér rizsben, tész-

tafélékben, tejben és tejtermékekben, a legtöbb rágcsálni

valóban, édességekben, stb. Ne feledkezzünk meg a gyártás

során az ételekhez adott cukrokról sem, ezekről néha nem is

tudunk. Az egyszerű cukrok felelősek leginkább az inzulinvá-

laszért és a glikációval összefüggésbe hozott gyulladásokért,

ami rákhoz vezethet.

 

Az egyszerű cukrok csökkentése az étrendben elnyomhatja

vagy késleltetheti a rák jelentkezését, vagy lassíthatja, meg-

állíthatja és visszafordíthatja a már meglévő tumorsejtek to-

vábburjánzását azáltal, hogy megfosztja a ráksejteket a túl-

éléshez szükséges táplálékuktól.

 

Dr. Rainer Klement és Ulrike Kammerer áttekintették a szaki-

rodalmat az étrendi szénhidrátokról és azok közvetlen és

közvetett ráksejtekre gyakorolt hatásáról. A beszámoló 2011.

októberében jelent meg a Nutrition és Metabolism (Táplálko-

zás és Anyagcsere) c. folyóiratban, és arra a következtetésre

jutott, hogy a rákos sejtek érzékenyek a cukorellátásra, így

az ellátás leállítása visszaszorítja a rákot. "A fokozott cukor-

áramlás és metabolizmus számos rákkal kapcsolatos jelleg-

zetességet idézhet elő, ilyen pl. a fokozott osztódási képes-

ség, az apoptózis kerülése, a megnövekedett osztódási se-

besség és új erek kialakulásának elősegítése."

 

A fehér cukrok (vagy egyéb finomított dolgok) fogyasztása

magnéziumhiányhoz is vezet, mert a magnéziumot a gyártá-

si folyamat során eltávolítják. A cukor ily módon is hozzájá-

rul a rák kialakulásához, mert a magnéziumhiány nem csak

a gyulladásos folyamatoknak, hanem a rák kialakulásának

is kedvez.

Bővebben: https://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/rakbetegseg-es-

cukor-a-rak-kieheztetesenek-strategiaja.php