RÁKBETEGSÉG ÉS A CUKOR
Az irányadó orvosi közösség ragaszkodik ahhoz az elképzelés-
hez, hogy bizonyos fajta ételek és a rákbetegség megnöveke-
dett kockázata közti összefüggés "gyenge" vagy "elhanyagol-
ható" jelentőségű. Úgy gondolják, hogy a "bizonyos ételek és a
rák közt összefüggést kimutató kutatásoknak nincs érvényes
orvostudományi alapja". Ilyen felszínes hozzáállással az orvos-
tudományi sajtóban is találkozhatunk - a tudományos megala-
pozottság hiányzik mögüle.
Egyre több kutatóorvos és sok alternatív gyógyító tudja, hogy a
rák kezelésének leglogikusabb, leghatékonyabb, legbiztonságo-
sabb, szükséges és nem drága módja a daganatok és rákos
sejtek tápanyagellátáának beszüntetése, kiéheztetése a glükóz
(szőlőcukor) megvonásával. A tumorok szelektív éheztetésének
terápiás útja az étrend átalakítása (ketogén diéta) az egyik alap-
terápia, ami szükséges ahhoz, hogy a rákbetegek megnyerjék
a rákkal vívott csatát.
A Utah állambeli Huntsman Rákintézet kutatói az elsők között
voltak, akik felfedezték, hogy a cukor "táplálja" a daganatokat.
A Proceedings of the National Academy of Sciences folyóirat-
ban közölt kutatás szrint "már 1923 óta tudjuk, hogy a tumor-
sejtek sokkal több glükózt használnak fel a normál sejteknél.
Kutatásunk segít megmutatni, hogyan megy végbe ez a folya-
mat, és hogyan lehetne azt, megállítani, hogy kontrolláljuk a
tumor növekedését." mondja Don Ayer (PhD), a Utah Egye-
tem Onkológiai Tudományok tanszékének professzora.
amikor a ráksejtek nem jutnak hozzá glükózhoz - egy metabo-
likus és szignál körfolyamatot indít be, mely a rákos sejtek
pusztulásához vezet a reaktív oxigéngyökök mérgező felhal-
mozódásának következményeként.
A finomított cukor és a rák közötti kapcsolat szoros, a cukor
nemcsak kiváltó ok, hanem táplálja is a már kialakult ráksejte-
ket.
A rák visszaszorítása/késleltetése/lassítása/elpusztítása
A szénhidrát a három makronutriens egyike - a másik kettő a
zsír és a fehérje. A szénhidrátok lehetnek egyszerűek vagy
összetettek. Az egyszerű szénhidrátok közé tartoznak az élel-
miszerekben természetesen megtalálható cukrok, pl. a gyü-
mölcsökben,gyümölcslevekben, szénsavas üdítőkben, bizo-
nyos zöldségfélékben, fehér kenyérben, fehér rizsben, tész-
tafélékben, tejben és tejtermékekben, a legtöbb rágcsálni
valóban, édességekben, stb. Ne feledkezzünk meg a gyártás
során az ételekhez adott cukrokról sem, ezekről néha nem is
tudunk. Az egyszerű cukrok felelősek leginkább az inzulinvá-
laszért és a glikációval összefüggésbe hozott gyulladásokért,
ami rákhoz vezethet.
Az egyszerű cukrok csökkentése az étrendben elnyomhatja
vagy késleltetheti a rák jelentkezését, vagy lassíthatja, meg-
állíthatja és visszafordíthatja a már meglévő tumorsejtek to-
vábburjánzását azáltal, hogy megfosztja a ráksejteket a túl-
éléshez szükséges táplálékuktól.
Dr. Rainer Klement és Ulrike Kammerer áttekintették a szaki-
rodalmat az étrendi szénhidrátokról és azok közvetlen és
közvetett ráksejtekre gyakorolt hatásáról. A beszámoló 2011.
októberében jelent meg a Nutrition és Metabolism (Táplálko-
zás és Anyagcsere) c. folyóiratban, és arra a következtetésre
jutott, hogy a rákos sejtek érzékenyek a cukorellátásra, így
az ellátás leállítása visszaszorítja a rákot. "A fokozott cukor-
áramlás és metabolizmus számos rákkal kapcsolatos jelleg-
zetességet idézhet elő, ilyen pl. a fokozott osztódási képes-
ség, az apoptózis kerülése, a megnövekedett osztódási se-
besség és új erek kialakulásának elősegítése."
A fehér cukrok (vagy egyéb finomított dolgok) fogyasztása
magnéziumhiányhoz is vezet, mert a magnéziumot a gyártá-
si folyamat során eltávolítják. A cukor ily módon is hozzájá-
rul a rák kialakulásához, mert a magnéziumhiány nem csak
a gyulladásos folyamatoknak, hanem a rák kialakulásának
is kedvez.
Bővebben: https://www.tenyek-tevhitek.