Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élő, nyers ételek

Bizonyság! Csuka Márta: Gyógyulás, és újjászületés, nyers vegán étrenddel.

Mi a nyers étkezés?

A nyers étkezés vagy élő enzimekben gazdag étkezés nem divatirányzat, hanem a lehető legegészségesebb étkezési forma. Térhódítása szükségszerű, hiszen egyre több a beteg és túlsúlyos ember, aminek többnyire a helytelen és rendszertelen táplálkozás az oka. A lényege az, hogy a gyümölcsöket, zöldségeket, salátákat, zöld leveles növényeket, magvakat, olajos magvakat és csírákat természetes formájukban, minden olyan eljárás kiiktatásával  fogyasztjuk, amely 40 Celsius-fok fölé hevíti őket. Ez ugyanis az a határ, ami felett már a természetes növényekben található élő enzimek elpusztulnak. A sütés-főzés, a magas hőmérséklet tönkreteszi az ételeket, mivel lényeges tápanyagok, enzimek mennek veszendőbe. Pont azok, amelyek vízzel és oxigénnel látják el a sejtjeinket, amelyek folyamatosan körforgásban és sejtmegújító folyamatokban vesznek részt. Az élelmiszerfeldolgozás során szervezetünk számára számtalan emészthetetlen kémiai vegyület keletkezik, amelyek méreganyagok formájában rakódnak le a test különböző részein. A hevítési folyamatok során keletkezett salakanyagok a vérkeringéssel eljutnak a sejtekhez, ott felhalmozódnak, és tömítéseket okoznak. Ez anyagcserezavarokhoz vezethet, aminek egyenes következménye az elhízás, az emésztőszervi, kiválasztószervi és keringési problémák állandósulása, a test korai öregedése, majd idő előtti elhasználódása. - http://www.life.hu/ez-zsir/20130812-nyers-etelek-gyogyito-hatasa-egeszseges-eletmod.html

Vegán receptek Ákostól: https://www.youtube.com/watch?v=s67tJEVRZt8&list=RDCgvGbTjBbzw&index=21

ZÖLD TURMIXok

Az egészséges étkezés egyik meghatározó alapköve a zöldleves zöldségek fogyasztása, ami a legegyszerűbben a turmixok segítségével oldható meg. Néhány trükkel gyorsan kedvencekké válnak.